Bjuvs kommun satsar extra på tryggheten i sommar

I samverkan med polis och andra externa aktörer kommer Bjuvs kommun att göra extra satsningar under sommaren för att säkerställa tryggheten i alla tre kommundelarna. Det handlar om både förebyggande och åtgärdande verksamhet.

Under våren har polisen uppmärksammat att det säljs narkotika öppet i Bjuv. Polisen har efter en tids spaning kunnat beslagta en större mängd narkotika och gripit flera personer. I samverkan med polis och andra externa aktörer kommer Bjuvs kommun att göra extra satsningar under sommaren för att säkerställa tryggheten i alla tre kommundelarna. Det handlar om både förebyggande och åtgärdande verksamhet.

• I sommar arrangerar vi extra många sommaraktiviteter för barn och unga. Alltifrån skrivarkurser till cirkusskola och graffitti. Vi bjuder in till Tivolikvällar med utomhusbio och konserter. Skateparken, Friluftsbadet och biblioteken håller öppet. Dessutom har vi personal på plats i containerfiket i Skateparken.

• Under hela sommaren har vi en ökad närvaro av väktare på flera utvalda platser i kommunen. Syftet är att skapa trygghet och trivsel samt att minska skadegörelse. Väktarna har ett nära samarbete med polisen och kommunens personal.

• Bjuvs kommun har sedan en lång tid tillbaka ett kontinuerligt samarbete med polisen och nattvandrarna.

- Jag är övertygad om att med de insatser som vi gör tillsammans med bland annat polisen, kommer våra kommuninvånare att känna sig trygga i sommar, säger Christer Pålsson, kommunchef i Bjuvs kommun

Webbredaktör: Josefine Wahlström (jwm)
Sidan ändrad: 2017-06-21

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00