Fortsatta framgångar för Bjuvs skolor

Idag släpper Sveriges kommuner och landsting årets Öppna jämförelser för skolan. Det är fortsatta framgångar för kommunens skolor som fortsätter att tillhöra de 25 procent högst rankade skolkommunerna i Sverige.

- Vi bygger långsiktigt och tryggt med det systematiska kvalitetsarbetet säger Carina Leffler, chef för barn- och utbildningsförvaltningen. På så sätt kan vi uppmärksamma det som vi behöver utveckla och arbeta ännu mer med dessa frågor. Vi har haft ett utmanande år där resultaten har gått ner något, från plats 40 till plats 73. Men vi fortsätter att tillhöra de ”gröna” kommunerna, det vill säga de 25 procent bästa skolkommunerna i landet.

Bland förskolorna och skolorna i Bjuv genomförs just nu en stor satsning på ledarna. Samtliga chefer går en processledarutbildning under ledning av verksamhetschefen Susanne Fras. Digitaliseringen av verksamheten fortsätter och flera stora forskningsprojekt är igång, bland annat IFOUS som fokuserar på lärande i förskolan.

- Vi har gjort en spännande resa men har fortfarande det roligaste framför oss, säger Carina Leffler. Vi fortsätter att utveckla med målet att alla barn kan välja den framtid de vill.

Webbredaktör: Josefine Wahlström (jwm)
Sidan ändrad: 2016-11-25

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00