Heltäckande fiberutbyggnad på Bjuvs landsbygd

Företaget IP-only investerar nu närmare 40 miljoner kronor i heltäckande fiberutbyggnad på Bjuvs landsbygd. I samband med det ingår man även ett unikt samarbete med Bjuvs stadsnät om digitala samhällstjänster.

Detta innebär att alla hushåll nu får möjlighet att få snabbt och stabilt bredband redan inom något år. Och därmed med marginal slå regeringens mål med 95 procent anslutna till bredband senast år 2020.

Samtidigt presenterar IP-Only ett unikt samarbete med Bjuvs stadsnät och Öresundskraft. Detta kommer att resultera i bland annat en plattform för välfärdsbredband. Modellen där flera parter tillsammans utvecklar en neutral plattform för välfärdstjänster uppfanns av IP-Only och Öresundskraft för Helsingborgs stad, och liknande görs nu i Bjuvs kommun.

- Vi ser positivt på att IP-Only valt att investera på landsbygden i Bjuv. Samarbetet om digitala samhällstjänster ger oss möjligheter erbjuda en gemensam plattform för välfärdstjänster inom stora delar av Bjuvs Kommun. Med tanke på de allt fler välfärdstjänsterna på nätet är detta en demokratifråga, säger Kenneth Bolinder, ordförande Bjuvs Stadsnät,

- Det vi gjort i Helsingborg gör vi nu i Bjuvs kommun. Det är viktigt att hitta gemensamma och kostnadseffektiva lösningar för välfärdstjänster, även med olika nätägare, säger Bo Lindberg, chef affärsområde Kommunikationslösningar på Öresundskraft.

– Upplägget ger inte bara Bjuvs kommun en möjlighet att nå ut med digitala samhällstjänster, utan även en plattform som är tillgänglig för Region Skåne och landstinget. Detta är helt i linje med Öppna Skåne 2030 där digitala samhällstjänster är ett prioriterat område, säger Jimmy Stigevall, affärsstrateg på IP-Only

Bjuvs Stadsnät ägs av Bjuvs Kommun och Öresundskraft.

Webbredaktör: Josefine Wahlström (jwm)
Sidan ändrad: 2017-05-09

Kontakt

Bjuvs kommun

Telefon växel 042-458 50 00